UPDATE AVONDKLOK & BENODIGDE DOCUMENTEN VOOR UITZONDERINGEN

Afgelopen donderdag heeft de Tweede Kamer ingestemd met de invoering van de avondklok. Dit betekent dat per vandaag, zaterdag 23 januari 2021, het verboden is om tussen 21:00 en 04:30 uur de straat op te gaan. De avondklok geldt in principe tot 10 februari (04:30 uur). Op overtreding van deze regel staat een boete van €95,-.

Werk wordt als geldige reden geaccepteerd om naar buiten te gaan tussen 21:00 en 04:30 uur. Werkzaamheden ten behoeve van professionele AV-producties worden door de overheid aangemerkt als reguliere bedrijfsactiviteiten. Wanneer cast en crew van AV-producties genoodzaakt zijn om tussen deze tijden op straat te zijn dienen zij in het bezit te zijn van een werkgeversverklaring. ZZP’ers kunnen de verklaring zelf invullen.

NAPA en NCP zullen geen werkgeversverklaring op te stellen voor de AV-sector zoals eerder aangekondigd.

Benodigde documenten

Indien je voor werk tussen 21:00 en 04:30 uur de straat op moet dien je in het bezit te zijn van twee documenten:

·       een ingevuld formulier 'eigen verklaring avondklok'
·       én een ingevulde 'werkgeversverklaring avondklok'.

U mag deze twee documenten uitgeprint of digitaal laten zien. Het is niet nodig elke dag een nieuwe verklaring in te vullen: de formulieren bieden ook de mogelijkheid een bepaalde periode op te geven.

Bent u te gast in een live avondprogramma, dan dient u naast een eigen verklaring in het bezit te zijn van een uitnodiging van de omroep die het programma redactioneel verzorgt, danwel uitzendt. Deze dient te worden verzorgd door de betreffende omroep (de overheid heeft hier geen modelformulier voor opgesteld).

Meer informatie over de avondklok is te vinden op de website van de Rijksoverheid

Voor vragen zijn wij bereikbaar via office@daff.org.

 

 

Previous
Previous

Update COVID-19 Protocol AV-sector (versie 3.4)

Next
Next

Update Covid-19 maatregelen nav persconferentie 20 januari 2021