Update COVID-19 Protocol AV-sector (versie 3.4)

Het COVID-19 Protocol voor de AV-sector heeft op 5 februari een update gekregen. Deze sluit aan bij de actuele overheidsmaatregelen, waaronder de verlenging van de lockdown tot (ten minste) 2 maart 2021.

Testen tijdens opnamen

In de preambule is het advies opgenomen om – in aanvulling op de voorzorgsmaatregelen zoals vastgelegd in het protocol – waar nodig preventief te testen, om risico’s op verspreiding van het virus verder te reduceren. Met preventieve tests wordt bedoeld: tests op aanwezigheid van het coronavirus zonder dat de betreffende persoon symptomen van COVID-19 vertoont.

  • Voor personen die betrokken zijn bij HIGH RISK-situaties – waarbij sprake is van intieme scènes met intensief fysiek contact, zoals zoen- of vechtscènes – is preventief testen verplicht (maatregel 48 van het protocol). Vanwege de hogere mate van betrouwbaarheid dient hierbij preventief getest te worden door middel van een PCR-test.

  • Voor overige situaties (LOW en MEDIUM RISK) kan gebruik gemaakt worden van een in Nederland gevalideerde sneltest.

Voor het afnemen van preventieve tests op de eigen werklocatie gelden verschillende voorschriften die nagevolgd moeten worden. Zo dient het testen plaats te vinden in een afgescheiden ruimte onder verantwoordelijkheid van een arts met een BIG-registratie. De arts deelt de uitslag mee aan de betrokkene. In het geval van een positieve testuitslag maakt de arts aan de betrokkene kenbaar dat deze de set moet verlaten.

Aanvullende adviezen

  • Stel een projectplan op waarin is vastgelegd hoe per productie uitvoering wordt gegeven aan het protocol.

  • Het aanstellen van een of meer personen – naast de Health & Safety Officer – die toezien op de naleving van het protocol.

  • Het gebruik van bouwhekken of andere middelen zoals borden om een opname locatie duidelijk af te zetten en te markeren als werkplek om passanten op afstand te houden (naar analogie met een bouwplaats).

  • Bij opnamen op locatie dient men altijd de gemeente en/of Veiligheidsregio en (indien van toepassing) omwonenden vooraf te informeren om onduidelijkheid te voorkomen.

Voor de verplichte formulieren t.b.v. de avondklok verwijzen we naar ons bericht op de website

Previous
Previous

Aanpassing protocol nav persconferentie 23 februari 2021

Next
Next

UPDATE AVONDKLOK & BENODIGDE DOCUMENTEN VOOR UITZONDERINGEN