Update COVID-19 Protocol AV-sector (versie 3.6)

Het COVID-19 Protocol voor de AV-sector heeft op 8 maart een update gekregen. Deze sluit aan bij de actuele overheidsmaatregelen, waaronder de verlenging van de lockdown tot (ten minste) 31 maart 2021.

Voor de audiovisuele sector is het volgende van belang:

  • De avondklok is verlengd tot 31 maart (04:30 uur). Dit betekent dat het van 21:00 tot 04:30 uur verboden blijft om zonder geldige reden de straat op te gaan. Tijdens de verkiezingen golden enkele uitzonderingen. Werkzaamheden voor opnames van audiovisuele producties worden als reguliere bedrijfsactiviteiten aangemerkt en kunnen – indien noodzakelijk – wel tijdens de (verlengde) avondklok plaatsvinden. Zorg in dat geval altijd dat crew en cast in het bezit zijn van een werkgeversverklaring Avondklok en Eigen Verklaring Avondklok. Meer informatie vindt u HIER:
    https://producentenalliantie.nl/napanieuws/gevolgen-avondklok-en-overige-extra-maatregelen.html

  • Tot en met (tenminste) 31 maart 2021 is het niet toegestaan publiek toe te laten bij opnames voor AV-producties. Zodra dit wel weer is toegestaan dient een eventueel maximum aantal personen strikt te worden nageleefd. Blijf in dit verband zorgen dat de locatie of het terrein waar opnames plaatsvinden helder wordt afgebakend en houdt (passerend) publiek op afstand.

Reisbeperkingen

  • Het dringende advies om Nederland niet te verlaten tenzij dat strikt noodzakelijk is, wordt verlengd tot en met 15 april.

  • Het vlieg- en aanmeerverbod voor passagiersvluchten en veerboten uit het Verenigd Koninkrijk is per dinsdag 9 maart (00:01 uur) opgeheven. De huidige testverplichtingen voor reizigers uit het Verenigd Koninkrijk blijft wel van kracht, evenals het dringende quarantaineadvies.

Het vliegverbod voor passagiersvluchten uit Zuid-Afrika en alle landen in Zuid-Amerika is op 3 maart verlengd en geldt in elk geval tot en met woensdag 31 maart. Dit heeft betrekking op vluchten uit Zuid-Afrika, Argentinië, Bolivia, Brazilië, Chili, Colombia, Ecuador, Frans-Guyana, Guyana, Panama, Paraguay, Peru, Suriname, Uruguay en Venezuela.

Uitzonderingen Europees inreisverbod voor de culturele en creatieve sector

OF

2. Als u als zakenreiziger in het bezit bent van een 'Note Verbale', afgegeven door een Nederlandse ambassade of consulaat, waarin de uitzondering op het inreisverbod van zakenreizigers staat vermeld. Doel van de reis zou in dit geval kunnen samenhangen met een productie waarbij bijvoorbeeld sprake is van een investering van minimaal 500.000 euro die in Nederland wordt besteed
=> Lees HIER alle voorwaarden waaraan voldaan moet worden: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/reizen-en-vakantie/inreizen-doorreizen-nederland-en-het-eu-inreisverbod/uitzondering-inreisverbod-in-belang-nederlandse-economie-en-samenleving  

Testen en quarantaine




Voor de verplichte formulieren t.b.v. de avondklok verwijzen we naar ons bericht op de website

Previous
Previous

EXCLUSIEF STEMRECHT DAFF-LEDEN VOOR GOUDEN KALF COMPETITIE

Next
Next

Aanpassing protocol nav persconferentie 23 februari 2021