Update COVID-19 protocol 12 januari 2021 (versie 3.3)

Op 12 januari is tijdens de persconferentie bekendgemaakt dat de huidige lockdown zal voortduren tot ten minste 9 februari 2021. Naar aanleiding van een aantal verscherpte maatregelen is het protocol hierop aangepast.

Onderstaande wijzigingen ten opzichte van de vorige versie (gecursiveerd) zijn:

1. In de preambule zijn twee data aangepast vanwege het verlengen van de lockdown:

  • Het is in ieder geval in de periode van 15 december 2020 tot en met (ten minste) 9 februari 2021 niet toegestaan publiek toe te laten bij opnames voor AV-producties.

  • Het dringende advies is om tot (ten minste) eind maart geen reizen te boeken of te maken naar het buitenland, tenzij strikt noodzakelijk.


2. In het protocol is het onderstaande aangepast naar aanleiding van de nieuwe landelijke richtlijn voor middelbare scholen:

  • Kinderen tot 12 jaar hoeven onderling géén 1,5 meter afstand te houden.


 

Invloed maatregelen op AV-producties

Theaters, bioscopen en overige podia blijven gesloten. 

Professionele filmopnames zoals films, series, reclames en documentaires zijn tijdens de lockdown toegestaan mits het protocol strikt wordt gevolgd. Zowel studioruimten als binnen- en buitenlocaties mogen hiervoor worden gebruikt maar zijn alleen toegestaan indien het noodzakelijk is voor het doorgaan van het dagelijkse werk van culturele instellingen, bedrijven en andere organisaties. Uitgangspunt hierbij blijft: werk thuis, tenzij het niet anders kan.

(Uitvoerend) producenten moeten extra kritisch zijn op de vraag voor wie het wel of niet strikt noodzakelijk is om op de set of werklocatie aanwezig te zijn. Dit geldt ook voor kantoorwerkzaamheden van bijvoorbeeld productiemaatschappijen. Vermijd niet-noodzakelijk reizen.

Voor meer informatie verwijzen we graag naar de FAQ op de website van de NAPA.

Previous
Previous

Update Covid-19 maatregelen nav persconferentie 20 januari 2021

Next
Next

Gratis tickets activiteiten georganiseerd door ACT & VERS