Over de DAFF

 

Comité van aanbevelingComité van aanbeveling: Paul Verhoeven, Carice van Houten, Monique van de Ven, Alex van Warmerdam, Kim van Kooten, Rutger Hauer, Heddy Honigmann, Pieter Jan Brugge, Hoyte van Hoytema, Alexander Rinnooy Kan en Robby Müller.

 

De Dutch Academy For Film heeft als doel het bevorderen van de Nederlandse film als wezenlijk bestanddeel van de Nederlandse en Europese cultuur. De Academy kent uitsluitend individuele leden, die voor of achter de camera hun filmsporen verdiend hebben, en zich met expertise en kennis inzetten in het belang van de sector. Momenteel telt de DAFF ruim 400 leden.

De DAFF verenigt de sector doordat makers uit alle disciplines in één organisatie vertegenwoordigd zijn. Als vereniging willen we de zichtbaarheid van de Nederlandse film én filmmakers vergroten. Door het bevorderen van inhoudelijke uitwisseling onderling streven we ernaar om de artistieke kwaliteit van de Nederlandse film te verhogen.

Voor het uitreiken van de jaarlijkse filmprijzen werkt de DAFF samen met het Nederlands Film Festival. Tijdens het Nederlands Film Festival 2015 zijn voor het eerst de Gouden Kalveren voor lange speelfilm en lange documentaire door de Academy uitgereikt. Net zoals bij de Oscars (VS), de Bafta’s (UK), de Césars (Frankrijk) en de Lola’s (Duitsland) zijn het de filmprofessionals zelf die de winnaars van de grote Nederlandse filmprijzen in dertien categorieën kiezen.  

De DAFF is lid van FAN of Europe, het netwerk van nationale film academies en de European Film Academy. Sinds de oprichting in 2006 komen de leden regelmatig samen om informatie en ervaring uit te wisselen. Het ontwikkelen van gezamenlijke activiteiten om de Europese cinema te promoten en het opleiden van jong talent staan hierbij hoog in het vaandel.

 

Downloads:

 1. Beleidsuitgangspunten 2017
 2. Geschiedenis
 3. Statuten
 4. Oprichtingsleden
 5. DAFF logo

 

Agendapunten meer »

 • Deadline stemronde 1 Gouden Kalf Competitie
  5 juli
  Lees meer »
 • Bekendmaking selectie Gouden Kalf Competitie 2020
  31 juli
  Lees meer »
 • Start stemronde 2 Gouden Kalf Competitie
  13 augustus
  Lees meer »


Ontvang de DAFF nieuwsbrief