Schrijvers gezocht voor Writersroom!

Op 24 juni 2019 organiseert ROSE stories een nieuwe editie van WRITERSROOM. Bij dit event krijgen schrijvers de kans hun scenario in ontwikkeling te presenteren aan een publiek van geïnteresseerden en vakgenoten. Zij krijgen een voorproefje met enkele scènes – opgevoerd door acteurs. Zo kunnen de schrijvers experimenteren en feedback ontvangen om verder te komen met hun project. 

OPROEP
ROSE stories en Theater Bellevue zoeken gedreven scenarioschrijvers die hulp kunnen gebruiken bij de ontwikkeling van hun verhaal en willen deelnemen aan WRITERSROOM en het bijbehorende traject. De tekst mag in verschillende stadia verkeren, van een korte pitch tot een eerste versie scenario. Belangrijk is dat er nog ruimte is voor ontwikkeling.

Schrijvers voor zowel fictiefilm (kort en lang), (televisie)series en theater komen in aanmerking. Projecten moeten een (cultureel) divers karakter hebben, waarbij inclusiviteit een belangrijke rol speelt. Schrijvers moeten van mei tot aan het evenement (24 juni) beschikbaar zijn om aan het project te werken en deel te nemen aan de geplande activiteiten.

HET TRAJECT
Naast het evenement is WRITERSROOM vooral een traject ter ontwikkeling van de verhalen en de schrijvers.

Coaching In overleg met jou als schrijver kijken we samen wat je nodig hebt ter voorbereiding van het evenement. De een zal bijvoorbeeld meer begeleiding nodig hebben met het aanscherpen van de visie, de ander met het uitwerken van het algemene verhaal of karakters. Vervolgens zoeken we samen naar een coach die hierbij kan helpen.

Sceneselectie Er zullen een of twee scènes uit je tekst geselecteerd worden die zullen worden uitgespeeld tijdens het evenement. Deze scènes hoeven nu nog niet helemaal uitgewerkt te zijn, hier is tijd voor tot het evenement. Samen zoeken we een regisseur en acteurs bij elk project (max. 3 acteurs per project).

Pitchtraining Voorafgaand aan het evenement krijg je een algemene pitchtraining om je presentatie voor het evenement te oefenen. Tijdens de training denk je na over wat je wel en niet wil delen met het publiek, wat je uit de feedback wil halen en hoe je dit wil bereiken.

HET EVENEMENT
Het event WRITERSROOM zal op maandag 24 juni van 16:00 – 18:00 uur plaatsvinden in Theater Bellevue met aansluitend een borrel. Tijdens het evenement krijgt iedere schrijver een half uur toegewezen voor de presentatie van zijn of haar project en een korte interactie met de zaal. Voor het evenement komen de schrijvers samen met de acteurs en regisseur om de scene(s) te repeteren.

INDIENEN
Indienen kan tot en met 8 april 2019 (middernacht). Projecten die na deze datum worden ingediend worden niet in behandeling genomen. Een plan moet bestaan uit:

 • Een logline en/of korte synopsis

 • Een projectomschrijving van max. 1 pagina (vorm, stadia, inhoudelijke toelichting)

 • Een korte motivatie van max. een halve pagina (wat zou je willen testen voor publiek en wat hoop je uit dit traject te halen)

Plannen kunnen worden verstuurd naar info@rosestories.nl o.v.v. Writersroom.

BEKENDMAKING UITSLAG
In de eerste week van mei zal de selectie bekend worden gemaakt. Het besluit zal worden genomen door een besloten commissie, bestaande uit een WRITERSROOM alumnus, het team van ROSE stories en een ervaren schrijver.

Benieuwd naar eerdere edities van WRITERSROOM? Lees hier het verslag van de pilot-editie in 2017 en hier van de NFF Extended-editie in 2018.

 • Makers vragen aandacht voor jeugdfilm tijdens Gouden Kalf Competitie
  Verschillende makers hebben een brief opgesteld, gericht aan alle leden van de DAFF, om aandacht… Lees meer »
 • Workshop 'COVID MANAGER ON SET'
  De workshop voor juni zit inmiddels vol. Er wordt gekeken naar een mogelijkheid voor een vervolg.… Lees meer »
 • Persbericht lancering AV Covid-10 Toolkit NL app
  PERSBERICHTAmsterdam, 2 juni 2020   NIEUWE APP BESCHIKBAAR VOOR TOOLKIT COVID-19 AUDIOVISUELE… Lees meer »
 • Gouden Kalf voor Costume Design!
  Met veel plezier delen we hierbij mede namens het Nederlands Film Festival mee dat het Gouden Kalf… Lees meer »
 • Aanvullende brief nav persbericht
  Beste crew van Nederland,  In de afgelopen week hebben verschillende beroepsgroepen en – verenigingen,… Lees meer »
 • Persbericht Corona Protocol AV-sector
  Minister Wiebes riep onlangs alle sectoren op om een plan op te stellen die past binnen de anderhalvemetereconomie.… Lees meer »
 • Filmmaker Boris Gerrets op 72-jarige leeftijd overleden
  Op 26 maart is documentairemaker Boris Gerrets (1948) na een ziekbed overleden. Boris was sinds… Lees meer »
 • COVID-19: steunmaatregelen Filmfonds
  In aanvulling op de omvangrijke generieke maatregelen van het Kabinet, gericht op continuïteit van… Lees meer »
 • Nu te zien in het NFF Viewingsysteem
   Leden kunnen inloggen in het NFF Viewingsysteem. Ondervind je problemen? Neem dan contact op via… Lees meer »
 • Invloed corona-virus op filmsector
  Graag wijzen we leden op het meldpunt van de Kunstenbond: een speciale website van de Kunstenbond,… Lees meer »