FOTO’S DAFF FILMDEBAT 2023

Op vrijdag 15 december 2023 organiseerde de Dutch Academy For Film (DAFF) een open gesprek over de kwaliteit en het bereik van de Nederlandse speelfilm. Professionals uit de filmsector kwamen bij elkaar om actief mee te denken over concrete acties, zowel voor de korte als lange termijn. 

Het filmdebat bestond uit een plenair deel dat zich focuste op inzicht & inspiratie. Koen de Groot (Business Intelligence Analist bij NVPI) gaf inzicht in cijfers en data over het bereik van Nederlandse speelfilms. Moderator Floortje Smit ging vervolgens in gesprek met producent Bart van Langendonck van Savage Film (Het Smelt, De Patrick, Rundskop) over zijn inzichten op het ontwikkelproces en hoe je hierin rekening houdt met publieksbereik.

Na de toespraken vonden break-out-sessies plaats waarin professionals uit alle verschillende hoeken van het vak met elkaar in gesprek gingen over specifieke deelvragen die met elkaar de volle breedte van de filmketen beslaan. Van ontwikkeling en productie tot distributie en vertoning. De uitkomsten van vier tafels werden daarna plenair gepresenteerd met ruimte voor vragen en het debat werd afgesloten met een eindejaarsborrel.

Previous
Previous

Verslag DAFF Filmdebat 2023

Next
Next

DAFF FILMDEBAT 2023