Afronding reeks Documentaire Dilemma’s

In 2022 en 2023 vonden er drie gesprekken plaats tussen steeds twee documentairemakers. Een maker nodigende een andere maker uit omdat diegene die persoon bewondert vanwege zijn of haar werk. De gesprekken vonden plaats in de De Balie in Amsterdam en waren toegankelijk voor publiek. Het Ketelhuis vormde ieder gesprek om tot een podcast. De reeks wordt in 2024 voortgezet.

#1: Hoezo fictie of documentaire? Vincent Boy Kars en Ester Gould gaan met elkaar in gesprek over hun ervaringen met de combinatie van documentaire en fictie in film en series. Dit doen ze aan de hand van fragmenten uit hun eigen werk, zoals de serie Klassen van Ester Gould en Sarah Sylbing en de film Dramagirl van Vincent Boy Kars.  
Bekijk ook
de foto’s van het gesprek en luister de podcast.

#2: Hoe pak jíj dat nou aan? Marina Meijer en Marjoleine Boonstra gaan met elkaar in gesprek o.a. over interview of observeren, zelf camera doen of niet en het personage en zijn omgeving.
Bekijk ook de foto’s van het gesprek en luister de podcast.

#3: Welke positie neem je in als maker? Shamira Raphaëla en Niki Padidar stellen elkaar de vraag: Hoe verhoud je je als maker ten opzichte van je hoofdpersonen en je publiek? En heb je als maker van kleur de verantwoordelijkheid om diversiteit aan te kaarten? 
Bekijk ook de foto’s van het gesprek en luister de podcast.

Documentaire Dilemma’s kwam tot stand met steun van het Filmfonds.

Previous
Previous

Uitbreiding financieel vangnet pandemieschade AV-sector 

Next
Next

Update COVID-19 Protocol per 10 januari 2023 - v10.0