Nieuws

 • Gouden Kalf voor Costume Design!
  25 mei 2020

  Met veel plezier delen we hierbij mede namens het Nederlands Film Festival mee dat het Gouden Kalf voor Beste Costume Design vanaf dit jaar wordt toegevoegd aan de huidige categorieën!  De kostuumontwerpers onder de DAFF-leden mochten tot dusver meestemmen… Lees meer »

 • Aanvullende brief nav persbericht
  29 april 2020

  Beste crew van Nederland,  In de afgelopen week hebben verschillende beroepsgroepen en – verenigingen, maar ook individuele collega’s, gecoördineerd door de Dutch Academy for Film (DAFF), praktische oplossingen aangedragen om te voldoen aan de eisen… Lees meer »

 • Persbericht Corona Protocol AV-sector
  22 april 2020

  Minister Wiebes riep onlangs alle sectoren op om een plan op te stellen die past binnen de anderhalvemetereconomie. De NAPA en NCP werken daarom aan de ontwikkeling van een generiek protocol voor de AV-sector. De DAFF is hierbij betrokken voor een specifiek… Lees meer »

 • Filmmaker Boris Gerrets op 72-jarige leeftijd overleden
  1 april 2020

  Op 26 maart is documentairemaker Boris Gerrets (1948) na een ziekbed overleden. Boris was sinds 2017 lid van de DAFF en was een bevlogen, bijzondere filmmaker. Met zijn films gaf hij kwetsbare mensen een stem en legde maatschappelijke, humanitaire thema’s… Lees meer »

 • COVID-19: steunmaatregelen Filmfonds
  24 maart 2020

  In aanvulling op de omvangrijke generieke maatregelen van het Kabinet, gericht op continuïteit van ondernemingen en zelfstandigheden, onderneemt het Filmfonds actie door in te spelen op acute sectorspecifieke knelpunten bij films of filmactiviteiten. Op… Lees meer »