Nieuws

 • Filmmaker Boris Gerrets op 72-jarige leeftijd overleden
  1 April 2020

  Op 26 maart is documentairemaker Boris Gerrets (1948) na een ziekbed overleden. Boris was sinds 2017 lid van de DAFF en was een bevlogen, bijzondere filmmaker. Met zijn films gaf hij kwetsbare mensen een stem en legde maatschappelijke, humanitaire thema’s… Lees meer »

 • COVID-19: steunmaatregelen Filmfonds
  24 March 2020

  In aanvulling op de omvangrijke generieke maatregelen van het Kabinet, gericht op continuïteit van ondernemingen en zelfstandigheden, onderneemt het Filmfonds actie door in te spelen op acute sectorspecifieke knelpunten bij films of filmactiviteiten. Op… Lees meer »

 • Nu te zien in het NFF Viewingsysteem
  23 March 2020

   Leden kunnen inloggen in het NFF Viewingsysteem. Ondervind je problemen? Neem dan contact op via office@daff.org.   Lange documentaires Bien MalDe vliegende hondMijn RembrandtMissie NSOns MoederlandPrison for ProfitRing of DreamsWei Speelfilms 100%… Lees meer »

 • Invloed corona-virus op filmsector
  17 March 2020

  Graag wijzen we leden op het meldpunt van de Kunstenbond: een speciale website van de Kunstenbond, waar zzp'ers in de culturele en creatieve sector hun afzeggingen als gevolg van het corona-virus kunnen melden. Verder heeft het Filmfonds aangegeven dat… Lees meer »

 • De 32ste European Film Awards: de winnaars
  15 December 2019

  De meer dan 3600 leden van de European Film Academy – filmmakers uit heel Europe – hebben ook dit jaar hun stem uitgebracht voor de European Film Awards. Tijdens de awards-ceremonie op 7 december in Berlijn zijn de volgende prijzen uitgereikt.  EUROPEAN… Lees meer »