Nieuws

 • De 32ste European Film Awards: de winnaars
  15 December 2019

  De meer dan 3600 leden van de European Film Academy – filmmakers uit heel Europe – hebben ook dit jaar hun stem uitgebracht voor de European Film Awards. Tijdens de awards-ceremonie op 7 december in Berlijn zijn de volgende prijzen uitgereikt.  EUROPEAN… Lees meer »

 • Verslag WRITERSROOM 25 november
  3 December 2019

  De 4e editie van de WRITERSROOM in Theater Bellevue was een avond met heerlijke filmplannen, getalenteerde makers, vurig gespeelde scènes en een publiek vol professionals. Twee van laatstgenoemden openden de avond in een gesprek met presentator Yahmani… Lees meer »

 • DAFF Brain Room i.s.m VERS
  19 November 2019

  Op woensdag 13 november vond de tweede DAFF Brain Room van 2019 plaats. De Brain Room is een plek waar vrijuit over filmzaken en ideeën gesproken wordt en waar men zich door de kennis en ervaring van mede-Academyleden kan laten inspireren. Deze keer… Lees meer »

 • Gouden Kalveren 2019 uitgereikt!
  4 October 2019

  Op vrijdag 4 oktober werd het Nederlands Film Festival feestelijk afgesloten met de uitreiking van de Gouden Kalveren op het Grolsch Gouden Kalveren Gala in de Stadsschouwburg Utrecht. Dit zijn de winnaars die bepaald zijn door de Academy: Beste Sound… Lees meer »

 • OPROEP FILMMAKERS AAN KABINET, FRACTIEVOORZITTERS EN LEDEN VAN DE TWEEDE KAMER
  3 October 2019

  Lees hier de brief The Circle of Film. Deze brief is gisteren verstuurd naar onder meer de ministers van Financiën, Economische Zaken en OCW, ondertekend door vele filmmakers en filmmakerverenigingen, waaronder de DAFF en de DAFF-bestuursleden. Wij bepleiten… Lees meer »