Lidmaatschap

 

Klik hier voor het aanmeldformulier

 

Voorwaarden om lid te worden

Iemand die lid wil worden van de Dutch Academy For Film moet als filmprofessional voor of achter de camera (regisseur, acteur, schrijver, cinematographer, componist, editor, designer of producent) hebben meegewerkt aan minimaal drie films (lange speelfilm, documentaire of animatie en/of televisie drama of televisie documentaire), die met minimaal negen kopieën (speelfilm, animatie) dan wel drie kopieën (documentaire) in de bioscoop zijn uitgebracht. De prestaties als filmmaker zijn in de begin- en/of eindaftiteling van de respectievelijke films opgenomen. Van aspirant Industry leden vragen we een korte motivatie en loopbaanomschrijving.

Minimaal drie leden moeten het aspirant-lidmaatschap ondersteunen en het bestuur beslist over ieder nieuw voorgedragen lidmaatschap. Bestuursleden van de DAFF, familieleden en partners mogen geen aspirant lid voordragen. Bij volledige afwezigheid van een begin en/of eindaftiteling en wanneer de distributiecriteria niet voldoen, kan het bestuur uitzonderingen toelaten mits de prestatie van de voorgedragene dat rechtvaardigt. In alle andere gevallen beslist de algemene ledenvergadering. 

De contributie voor het lidmaatschap van de DAFF bedraagt € 175,- excl. btw per jaar. Voor leden van de Industry-sectie bedraagt de contributie € 350,- excl btw per jaar. De contributie wordt via automatisch incasso betaald. Voor eventuele vragen over het lidmaatschap kun je een e-mail sturen naar office@daff.org.

Rechten en plichten

Het lidmaatschap van de DAFF geeft je het recht - en misschien ook wel de plicht - om in de verschillende categorieën van de Nederlandse lange speelfilm en lange documentaire je stem uit te brengen en hiermee de Gouden Kalf nominaties en de uiteindelijke Gouden Kalf winnaars aan te wijzen.

Om deze taak naar behoren te kunnen vervullen, probeert de DAFF zoveel mogelijk gratis filmvertoningen voor haar leden in de bioscoop te organiseren. Daarnaast stelt het NFF zo goed als alle films gratis digitaal beschikbaar.

De DAFF verwacht van haar leden dat zij hun kennis en expertise ter beschikking stellen voor de vereniging en de Nederlandse filmsector.

Klik hier voor het aanmeldformulier

Agendapunten meer »Ontvang de DAFF nieuwsbrief