Voorstellen nieuwe bestuursleden: Patrick Chin (animatie) en Anke van Diejen & Noortje van de Sande (industry)

Ze hebben de afgelopen tijd al even voorgeproefd maar zijn inmiddels volledig aan boord: Patrick Chin neemt het stokje over van Tünde Vollenbroek voor de sectie Animatie. Anke van Diejen en Noortje van de Sande nemen het over van Monique van Schendelen als bestuursleden voor de sectie Industry.

Afgelopen juli namen we afscheid van Monique en Tünde. We bedanken hen voor hun tomeloze inzet voor de vereniging en sector.

Anke van Diejen en Noortje van de Sande

Wij houden ons bezig met strategie, publieksbereik en marketing van film en tv. Hoe kunnen we een zo groot mogelijk publiek bereiken voor een breed scala aan Nederlandse en internationale arthousefilms.

Met Herrie Film & TV hebben we daarin samengewerkt met veel producenten, distributeurs, festivals, verschillende omroepen en exploitanten. En dus de sector vanuit veel perspectieven gezien. Daarnaast vormen we de directie van het platform Picl, waarin we filmtheaters en onafhankelijke distributeurs samenbrengen. En we zijn mede-eigenaar van filmdistributeur Vedette.
 
We lopen warm voor mensen bij elkaar brengen, het liefst ook uit verschillende hoeken en denkwijzen en samenwerkingen. Bij het DAFF komt dat ook allemaal samen. We kunnen allemaal wat van elkaar leren als we meer over de schutting kijken.  



Patrick Chin

Wat een eer om plaats te mogen nemen in het bestuur van de DAFF namens de sectie animatie. Toen ik bijna 25 jaar geleden mijn carrière startte werden er in Nederland nagenoeg geen animatie series of bioscoopfilms gemaakt. Tegenwoordig worden we genomineerd voor Oscars, winnen Emmy’s en Gouden Kalveren en is animatie niet meer weg te denken uit het Nederlandse AV landschap. Maar dat betekent niet dat de eilandjes van live-action en animatie aan elkaar zijn gegroeid. Hoe mooi zou het zijn als er op zijn minst een stevige brug gebouwd wordt zodat we wat vaker bij elkaar op bezoek kunnen gaan? Dan zouden we wel eens van goede buren naar goede vrienden kunnen groeien. Ik roei voorlopig met plezier heen en weer om me in te zetten voor de hele sector!

 

Previous
Previous

Nominaties Gouden Kalveren 2023

Next
Next

SELECTIE GOUDEN KALF COMPETITIE 2023 BEKEND