DAFF FILMDEBAT 2023

Op vrijdag 15 december 2023 organiseert de Dutch Academy For Film (DAFF) een open gesprek over de kwaliteit en het bereik van de Nederlandse speelfilm. Professionals uit de filmsector zijn van harte welkom om actief mee te denken over concrete acties, zowel voor de korte als lange termijn. 

 

“We kunnen allemaal iets doen, vanuit ieders eigen vakgebied, om de kwaliteit en het bereik van de Nederlandse speelfilm te verhogen. Na alle rapporten en onderzoeken is het nu tijd om concrete denkrichtingen én wilde ideeën op tafel te leggen over hoe en waar we naartoe willen als sector.”

-        Guido van Gennep – voorzitter Dutch Academy For Film

 

Het filmdebat zal bestaan uit een plenair deel dat zich focust op inzicht & inspiratie. Koen de Groot (Business Intelligence Analist bij NVPI) zal inzichten geven in cijfers en data over het bereik van Nederlandse speelfilms. Moderator Floortje Smit gaat vervolgens in gesprek met producent Bart van Langendonck van Savage Film (Het Smelt, De Patrick, Rundskop) over zijn inzichten op het ontwikkelproces en hoe je hierin rekening houdt met publieksbereik.

Bart van Langendonck richtte in 2007 het Brusselse productiebedrijf Savage Film op. Bart heeft zich bewezen als veelzijdig producent en zoekt graag de grenzen op tussen fictie, documentaire en overige kunstvormen. Savage Film werkt samen met internationale sales agents en productiebedrijven voor coproducties.

Met Rundskop (Michaël R. Roskam) bereikte Bart zijn eerste internationale succes met een box office hit in België en nominaties voor de Cécars en Oscars in 2012. De film werd daarnaast aan ruim twintig landen verkocht en won prijzen op vele filmfestivals. De recent uitgebrachte film Het Smelt ging op Sundance in première en bereikte binnen een maand na release al meer dan 100.000 bezoekers in België. 

Koen de Groot werkt als data analist en onderzoeker voor NVPI, de brancheorganisatie voor de film- en muziekindustrie. Daar houdt hij zich o.a. bezig met analyses van marktcijfers van de Nederlandse bioscoopindustrie en de markt van VOD. Ook doet hij in samenwerking met marktonderzoeksbureaus onderzoek naar het gedrag van bioscoopbezoekers en VOD-gebruikers. Koen werkt nauw samen met verschillende filmdistributeurs, de NVBF, het Nederlands Filmfonds, Het Nederlands Filmfestival en andere filmorganisaties.

Na de toespraken vinden break-out-sessies plaats waarin professionals uit alle verschillende hoeken van het vak met elkaar in gesprek gaan over specifieke deelvragen die met elkaar de volle breedte van de filmketen beslaan. Van ontwikkeling en productie tot distributie en vertoning. De uitkomsten worden daarna plenair gepresenteerd met ruimte voor vragen en het debat wordt afgesloten met een eindejaarsborrel waarbij we proosten op een filmrijke toekomst.

DAFF Filmdebat 2023
Vrijdag 15 december 2023
13:30-17:30 uur
Eye Filmmuseum, Amsterdam

De DAFF nodigt professionals uit de complete keten uit om zich uiterlijk woensdag 13 december 12:00 uur aan te melden. Er is beperkt plek in de zaal, we sturen voorafgaand aan de bijeenkomst een bevestiging van deelname waarna je aanmelding definitief is.

Neem voor vragen contact op via office@daff.org

 

Het Filmdebat 2023 komt tot stand met steun van:

en in samenwerking met:

Dutch Directors Guild, Netwerk Scenarioschrijvers, ACT Acteursbelangen, Netherlands Society of Cinematographers, Nederlandse vereniging van Cinema-Editors, Nederlandse Audiovisuele Producenten Alliantie, Nederlandse Content Producenten

Previous
Previous

FOTO’S DAFF FILMDEBAT 2023

Next
Next

Doe mee met het onderzoek naar inkomensverschillen in film en tv